При мен на Тойотата, темпомата определено вдига разхода. Преди седмица го тествах точно това и при 140 скорост на темпомат беше 10/100, а без темпомат на същия участък и на места със 160-170, даде разход около 9/100. Да не говорим, че с темпомата беше 5 сутринта и почти не срещнах кола.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с разход, само не знам с колата ми ли е, или с честността на пишещите тук...
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщениеНищо подобно, темпомата дава всичката газ, ако го пуснеш от 90 , докато стигне 140.
Ако е закован на 140 и ако след надолнището следва баир, подава плавно газ.
Темпомата може да даде висок разход при ниска скорост 90-100-110, когато мотора се тормози при изкачване. Е предплолагам автоматика на Явката ще свали предавка.
Абсолютно нормално е да имаме по висок разход с темпомата. Наблюдавам, както казва emzo, със скорост от около 90-100 км/ч, при 1,9 жтдм мотора със 6 предавки, има моменти в които нито сме за 5-та, нито сме за 6-та предавка и за да постигнем по-нисък разход трябва често да се превключва. Това с темпомата няма как да стане.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Comment
-
Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщениеТъй де, ама всеки чете през редовете и само @stelt вникна в думите ми.Написал си нещо от сорта на "нищо подобно - днес е Петък" ..
Last edited by code; d.m.y г., 16:50.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеВсе оше имам и 156-ца 105 кс.
Градско : 6.5 литра
Извън: 5.1 лира
Не знам как ги смяташ тези неща .. за 159-ката ти съм склонен да вярвам щото тя не е автомат все пак .. ама тази 156 и то стария кюмур ако даде 6.5 градско - даже и във Велинград примерно аз ше си отрежа ташаците, ше ги сложа в мойта и ти я подарявам.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Всичко зависи от маршрута.
Какво толкова не вярвате?
Очевидно "градския" му маршрут е доста олекотен и за това са тези резултати. Какво толкова има да му мислите не мога да ви разбера.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеАвтопилотът "спира" колата по надолнището - точно когато и се върви и дава всичката газ по нагорнище - точно когато не и се върви.
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеВсичко зависи от маршрута.
Какво толкова не вярвате?
Очевидно "градския" му маршрут е доста олекотен и за това са тези резултати. Какво толкова има да му мислите не мога да ви разбера.
Се едно аз не съм имал сто и пет коньов саждилник и не съм го карал в Пазарджик, дето е 3-пъти по-малък от Русе и 5 пъти по-малко коли, задръстване и прочее ... То производителя му дава на 1.9 JTD 105 коня почти 8 градско .. та сещаш ли реално колко е ? .. еле па ако е и по-студено ..
п.п. говорим само за технически отлични автомобилиAlfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Comment
-
Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщениеМи кво толкова не верваме .. кво !?!?!?
Се едно аз не съм имал сто и пет коньов саждилник и не съм го карал в Пазарджик, дето е 3-пъти по-малък от Русе и 5 пъти по-малко коли, задръстване и прочее ... То производителя му дава на 1.9 JTD 105 коня почти 8 градско .. та сещаш ли реално колко е ? .. еле па ако е и по-студено ..
п.п. говорим само за технически отлични автомобилиA20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Да се включа малко и аз. Старата ми 156-ца беше 105 коня. Аз под 8 градско не можех да падна колкото и да се стараех. Продадох я на комшията над мен и той ми се хвали, че зимата му гори 6 градско и се кара само студена. Сутрин отива на работа и вечер се прибира. Казах му, че е невъзможно но ми доказа, че наистина е така. Говорим за градско в Пловдив. Качих се ееднъж при него...ми той сменя скорост на 1500-2000оборота, та много зависи от крака и стила на каране.Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
Абе почти тон и триста кола, и гориво, и твоите кила, и на некой друг килата, и в багажника некое друго кило ... не знам как ги докарвате тия 6 градско студено.
И аз съм сменял до 2 рпм да пробвам - не става ....
Питай го тоя твоя комшия дали я продава .. щото и 7 да ми прави градско си струва .. ще я взема.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Comment
-
Аз разход под 6.3 от 159-ката не съм видял,при това разход на магистрала и занулен борд след което карам в диапазона 90-100км/ч точно 100км,в града ми харчеше 10-11.Аудито съм пробвал веднъж карах 100км в диапазона 90-100км/ч магистрала разбира се и показа 6.5л.,принципно с нормално каране на магистрала 140-160 си харчи между 8-8.5л в града харчи 12-14литра но пак зависи от трафика.Бензиновото Ауди което взех на жената има същия разход като на А6-цата само дето не е комби,4х4,автомат и 240ксAlfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Първоначално публикувано от Guzzi Покажи съобщениеКъв Радо какви пет лева.Днес се обадих на бившия собственик на колата ти,г-н Соларов.При него разхода в София не е падал под 14л градско!!!
Така че,престани да подвеждаш/ЛЪЖЕШ/.
[
---------- Post added at 09:19 ---------- Previous post was at 09:17 ----------
Явно забравяш и много други неща!
Дайте да направбим един тест отворковци, една неделя, нека някой до дойде до Русе, ще си направим разходка, ще заредя до горе, ще го разходя из най-красивите места на Русе, ще пием бира и после пак ще пълним. Карам градско около 90-100 км на седмица, в Русе, нямам много ходене в час пик. Който е от Русе знае какъв е трафика
Мисля малко прекаляваш, няма как тази кола да гори 14, ако ще да е постоянно в червено, просто е нвеъзможно.
Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщениеМи кво толкова не верваме .. кво !?!?!?
п.п. говорим само за технически отлични автомобили
В града найстина не ми гори повече от 6.5.
готов съм да я дам на някой колега от Русе да я кара 2 дена, и той да каже....не я карам вече много...
Виж тук сменям на 2000 оборота, просто тази кола не и трябва повече, щото тя не си върви.
Немога да разбера какво толкова не ви се вярва. Отворен съм да го докажа както кажете, дайте идея...ако лъжа черпя всички по бира с картофки, ако не вие менLast edited by rusiq86; d.m.y г., 00:07.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
Comment